Inici » Consultes lingüístiques

Consultes lingüístiques

  • El Servei de Normalització Lingüística del Consell de Mallorca ofereix, tant a particulars com a empreses, un servei gratuït de resolució de consultes lingüístiques i de correcció (català) i traducció de texts (castellà-català), sempre que l’extensió dels escrits no sigui superior a dues pàgines (en lletra Times New Roman 12 i interlineat d'1,5 ) o a 650 paraules, i es presentin en format RTF, DOC i DOCX. Només heu d'emplenar el següent formulari.
  • Els multicercadors són un servei que ofereix la possibilitat de fer una cerca restringida a un conjunt extens de recursos lingüístics i terminològics relatius a la llengua catalana disponibles a la xarxa.
  • Optimot. Consultes lingüístiques: cercador d'informació lingüística que ajuda a resoldre dubtes sobre la llengua catalana.

La manera habitual d’accedir als continguts del cercador de l’Optimot és a partir de la cerca de mots clau per resoldre dubtes concrets. A més, es poden consultar les seleccions  següents: 

Consulteca: diccionari del TERMCAT que recull les respostes donades a les consultes dels usuaris.

Vocabulària: portal per a la consulta i resolució de dubtes lèxics i terminològics.

Així mateix, El perfil @optimotcat al Twitter permet conversar i interactuar de manera més directa amb els ciutadans i el Blog dels ciutadans, difon la solució als dubtes lingüístics que es consulten més sovint a l’Optimot, les novetats que s’hi incorporen o el funcionament del cercador.