Inici » Noticies » El Govern crea el Premi Aina Moll, dirigit a especialistes en lingüística catalana

El Govern crea el Premi Aina Moll, dirigit a especialistes en lingüística catalana

La Direcció General de Política Lingüística ha creat el Premi Aina Moll. Està dirigit als alumnes que presentin treballs a la propera edició l’Escola d’Estiu de Lingüística Catalana (EDELC). L’objectiu principal és el de de fomentar la investigació i, alhora, reconèixer la figura de Moll com a filòloga i lingüista. La presentació de treballs a l’EDELC afavorirà la interacció directa amb els especialistes. D’aquesta manera es facilitaran les col·laboracions, les cotuteles i la creació d’una xarxa de suport en estudis lingüístics sobre la llengua catalana. El premi, dotat amb 3.000 euros, es lliurarà dia 24 de juliol. El jurat valorarà el rigor del text, la solidesa de la construcció, el caràcter innovador, la coherència i els resultats que assoleix. 

L’Escola d’Estiu de Lingüística Catalana tindrà lloc, de forma virtual, a la Universitat de les Illes Balears entre els dies 18 i 24 de juliol. L’organitza el Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB i la finança l’Institut Ramon Llull, del qual forma part el Govern de les Illes Balears. L’EDELC pretén ser una trobada entre alumnes i professors de lingüística catalana d’universitats catalanes i d’universitats de l’exterior. 

Així doncs, l’objectiu de l’EDELC és oferir formació en lingüística catalana a estudiants de grau i de postgrau que vulguin completar el seu coneixement en aquest camp. Es posa atenció especial a estudiants d’universitats de fora del domini lingüístic català que tenguin interès en la llengua catalana o ja n’hagin començat a investigar algun aspecte. El programa es pot consultar a edelc.uib.cat/programa.

 

Imatges: 
Destacada: